Top 13 beste consumenten drones met camera

Op zoek naar een geschikte camera drone? Hieronder hebben wij voor elke soort consument wel een drone beoordeeld en gesegmenteerd voor jou, zodat jij de juist drone kunt vinden die past bij jouw specifieke behoefte en budget. Van een camera drone van 100 euro tot een drone van wel meer dan 2000 euro. En van race drones tot waterbestendige drones. Hieronder vind je onze top 13 consumenten drones met camera

1. DJI Mavic Air 2

De best verkopende allround consumentendrone

Op de markt sinds: Mei. 2020 | Gewicht: 570 gram | Camera resolutie: 12 MP | Vliegtijd: 34 min. | Bereik: 10 km

DJI Mavic Air 2

Foto credits naar: DJI

De Mavic Air 2 is de beste allrounder voor beginners en hobbyisten. Het heeft een uitstekende 4K / 60p-video, een enorm scala aan opnamefuncties en een indrukwekkende vliegtijd van 34 minuten. De nieuwe kleine camera zorgt voor betere ISO-prestaties dan de originele Mavic Air en ondersteunt slowmotion 1080p-video tot 240 fps. 

De nieuwe controller van de Mavic Air 2 brengt OcuSync 2.0-connectiviteit, die het bereik uitbreidt naar 10 km. Ook is hiermee de stabiliteit van het signaal naar de DJI Fly-app verbeterd. Via deze app kun je ook de drone via je smartphone besturen. De Mavic Air 2, is het de perfecte middenweg tussen de goedkopere DJI Mavic Mini en de duurdere Mavic 2 pro. Ga je voor bereik en vliegtijd dan is deze DJI Mavic Air 2 zelfs beter dan de pro.  


+Neemt geweldige 4K/60p-video op
+Zeer gemakkelijk te vliegen
+Sterke batterijduur van 34 minuten
-Camerafeed hapert soms
-Geen scherm op de controller

Vind alle specificaties op Bol.com of ga voor service en koop hem bij Coolblue.

2. Powervision PowerEgg X

Ter land, ter zee en in de lucht met deze waterproof drone

Op de markt sinds: Jan. 2020 |Gewicht: 522 gram | Camera resolutie: 12 MP | Vliegtijd: 30 min.Bereik: 6 KM

PowerVision PowerEgg X

Foto credits naar: Powervision

Deze drone heet niet voor niks “power egg” het heeft namelijk een krachtige schil om water en stofdeeltjes tegen te houden. De power vision power egg kan niet alleen in de regen vliegen, het kan ook op water landen! De beeldkwaliteit levert hierdoor wel een beetje in door de plastic waterdichte behuizing. Daar tegenover kan deze drone wel weer met zijn gimbal camera gebruikt worden als een soort Go pro op een stick en biedt dan 3,5 uur film plezier. De PowerEgg X heeft een autonome AI-camera, die kan worden gemonteerd op een statief en bediend met handgebaren. Dit is helaas niet in 2 tellen gebeurt, de set up heeft wat tijd nodig.

Al met al biedt de PowerEgg X prima beelden, maar kan kan niet concurreren met DJI’s Mavic-drones. Het is momenteel ook niet mogelijk om op te nemen in Raw-videoformaten. Het voordeel is wel dat je je nooit zorgen hoeft te maken bij slechte weersomstandigheden

+Kan vliegen in regen en landt op water
+Kan omgezet worden naar een handzame camera
-Beeldkwaliteit schiet tekort bij de andere drones uit deze lijst
-Mist Raw-videomodi


Vind meer specs op Bol.com
 

3. DJI Mavic Mini

Maximaal drone plezier zonder drone registratie 

Op de markt sinds: Nov. 2019 |Gewicht: 249 gram!!! | Camera resolutie: 12 MP | Vliegtijd: 30 min.Bereik: 5,8 KM

DJI Mavic Mini

Foto credits naar: DJI

De DJI Mavic Mini is een knipoog naar de Engelse en Amerikaanse wetgeving. Wetten stellen nu dat drones in Amerika en Engeland met een gewicht van meer dan 250 gram moeten worden geregistreerd bij de luchtvaartautoriteiten. Vandaar dat DJI een drone heeft ontworpen van 249 gram. Dit is ook goed om te weten als jij als buitenlandse toerist beelden wil schieten met jouw drone.

De DJI Mavic Mini is een prima drone, het heeft geen 4K of 2.6K 60fps video-opname. En dat is voelbaar. Toch is dit een perfecte drone om mee te nemen rond de wereld. Het is de meest compacte kwaliteitsdrone beschikbaar op de markt voor een zacht prijsje.

Voor ons Nederlanders is deze drone na 31 december 2020 ook heel erg interessant. Ook wij krijgen namelijk vanaf dat moment ook te maken met strengere regulering. Deze drone is onder de 250 gram en daarom de beste keuze om ‘geen gezeik’ te hebben met je drone!

+Omzeilt alle regelgeving
+Slim, opvouwbaar ontwerp
+Ongelooflijk stabiele video-opname
+Versimpelde opname (bewerking)
-Geen 4K- of 60fps 2,7K-video
-Geen objecten volgen

Check hem op Coolblue

4. Ryze Tello

Betaalbare drone voor de kids

Op de markt sinds: Mrt. 2018 |Gewicht: 80 gram | Camera resolutie: 5 MP | Vliegtijd: 13 min.Bereik: 100 meter

Ryze tello drone

Foto credits naar: Ryzerobotics

De Ryze Tello is eenvoudig, licht en betaalbaar. Ideaal voor de kids die al maanden zeuren om een drone. Laat ze eerst hier maar eens mee spelen. Deze budget drone biedt een redelijke 13 minuten vliegtijd. Daarnaast kan de drone een handjevol geautomatiseerde trucs en heeft naar beneden gerichte lichtsensoren om de show nog spectaclairder te maken.

Je kunt natuurlijk niet heel veel van de beeldkwaliteit verwachten voor een drone van 100 euro. De 5MP-camera heeft wat haperingen bij het streamen van 720p HD-video die direct op jouw smartphone gestreamd kunnen worden. Dat gezegd hebbende, de app is verfrissend eenvoudig en zorgt voor een eenvoudige manier om de Tello te besturen. Het bereik is 100m, maar neem maar aan dat 30-40m realistischer is. Daarbovenop komt dat het kleinste zugje wind de lichte Tello al van richting kan veranderen. Toch is dit een van de beste drones om goedkoop te starten.


+Responsieve vluchtbesturing
+Lichtgewicht en compact
-Schokkerige videotransmissie
-Onstabiel in de wind

 

 Vind meer specificaties op Bol.com

5. DJI Mavic 2 Pro

Premium consumenten drone

Op de markt sinds: Aug. 2018 |Gewicht: 907 gram | Camera resolutie: 20 MP | Vliegtijd: 31 min. | Bereik: 8 km 

DJI Mavic 2 Pro

Foto credits naar: DJI

Wil je een robuuster model, maar die toch wel makkelijk mee te nemen is? Dan is de DJI Mavic 2 Pro de beste premium drone die je kunt kopen. Deze DJI drone heeft een opvouwbaar ontwerp en dit maakt hem draagbaar en reisvriendelijk. Hier bovenop heeft de Mavic 2 Pro een 20MP camera en staat daarom bekend om een zijn iconische beeld kwaliteit. Het is een genot om 4K-videos op te nemen met 30 fps, terwijl het diafragma instelbaar is tussen f/2.8 en f/11, waardoor een neutral-density filter minder nodig is. Het geeft net dat beetje extra meer kwaliteit dan de Mavic Air 2.

Hecht jij meer waarde aan zoom functies? Dan kun je misschien beter voor de Mavic 2 Zoom of Mavic Mini gaan die hierna worden besproken. De Mavic 2 Pro vliegt lekker robuust en is dus gemakkelijk te besturen en intuïtief te bedienen met de DJI Fly-app. Een drone met de meest geavanceerde vlieg- en cameratechnologie die momenteel beschikbaar is, maar nog steeds toegankelijk is voor beginners. Als je geen optische zoom nodig hebt, maar je wilt toch professioneel beeldmateriaal schieten. Dan is de Mavic 2 Pro wat voor jou. Als je het kan betalen. 😉

+Uitstekend opvouwbaar ontwerp
+Geavanceerd en toch gemakkelijk te vliegen
+20MP-sensor van één inch
-Ruis is een probleem boven ISO 100
-Geen optie voor portretfotografie
-Niet de beste zoom

Check hem op Bol.com of Coolblue

6. Autel Robotics EVO II

Eerste drone met 8K camera

Op de markt sinds: Jan. 2020 |Gewicht: 1190gram | Camera resolutie: 48 MP | Vliegtijd: 40 min.Bereik: 9 KM

Robotics EVO II drones

Foto credits naar: Auteldrones

De Autel Robotics Evo II is een fantastische update in vergelijking met de Evo I. 40 minuten vliegtijd en een camera van 48MP/ 8K dat zie je niet gauw.  Evo II-kopers krijgen een van de eerste op aarde een consumentenproduct in handen om 8K-video te schieten. Zelfs sommige van de meest geavanceerde camera’s kunnen dit nog niet. De oranje Evo II is een opvouwbare drone die er is voor de consument, maar ook ingaat op commerciële en professionele behoeften. De EVO II is er in 3 varianten.
De Evo II – De Evo II Pro – De Evo II Dual


+8K camera
+Verwisselbare gimbal
+Stille drone
-Geen panorama of 360 graden shots

Zie Banggood.com voor meer info.

7. DJI Mavic 2 Zoom

Meer details van een veiligere afstand met de nuttige optische zoom

Op de markt sinds: Aug. 2018 | Gewicht: 905 gram | Camera resolutie: 12 MP | Vliegtijd: 31 min. | Bereik: 8 km

DJI Mavic 2 Zoom

Foto credits naar: DJI 

De DJI Mavic 2 Zoom is grotendeels identiek aan de Mavic 2 Pro, afgezien van één cruciaal verschil: het zoomsysteem. Hoewel beide drones hetzelfde lichtgewicht opvouwbare ontwerp delen en een reeks hoogwaardige functies bieden, combineert de Mavic 2 Zoom een kleinere 12 MP camera met een 24-48 mm optische zoomlens. Hierdoor kun je tot vier keer zoomen bij het filmen zonderkwaliteitsverlies. Dat betekent dat je close-ups kunt maken, terwijl je toch de veilige afstand behoudt. 

Door de mindere camera komt de beeldkwaliteit niet helemaal overeen met de Mavic 2 Pro en staat het diafragma van f/2.8 vast. Toch is het beeldmateriaal goed genoeg voor professioneel gebruik. De bediening kan hier ook weer met de app als je dit liever hebt dan de controller. Daarbovenop krijg je alle intelligente vliegsoftware die je van een DJI-drone mag verwachten, evenals een behoorlijk bereik en een vliegtijd van 31 minuten. Als je een DJI drone met optimale zoom wilt, dan is dit jouw drone.

+Gemakkelijk te vliegen en intuïtief te bedienen
+24-48 mm optische zoomlens
-Kleine 12 MP camera
-Ruis is een probleem boven ISO 100 

Check hem op Coolblue

8. DJI Phantom 4 Pro V2.0

Voor consumenten die een stevige, krachtige quadcopter nodig hebben

Op de market sinds: Mei. 2018 | Gewicht: 1375 gram | Camera resolutie: 20 MP | Vliegtijd: 30 min. Bereik: 8 km

DJI Phantom 4 Pro V2.0

Foto credits naar: DJI

De Phantom-reeks van DJI was de serie die zijn drones echt naar nieuwe hoogten bracht. Zoals je kunt zien op de afbeelding is heeft het een robuustere uitstraling dan de Mavic modellen. Hoewel de Phantom 4 Pro V2.0 gelanceerd is in 2018 en daardoor niet het nieuwste model is in deze lijst, blijft het een prima optie voor professionals die iets stevigs en betrouwbaars nodig hebben voor winderige omstandigheden.

De Phantom 4 Pro V2.0, was een grote upgrade van de Phantom 4. De Pro V2.0 heeft een sterk verbeterde obstakelvermijding en een intelligent vluchtsysteem (met o.a. ActiveTrack) die we nu gewend zijn in de meeste modellen. De 20 MP camera kan indrukwekkende foto’s en 4K/60p-video opnemen met 100 Mbps. De Phantom 4 Pro V2.0 is wat groter van formaat en weegt daardoor ook meer. Hierdoor lijkt de goedkopere en opvouwbare Mavic 2 Pro met dezelfde 20 MP camera een betere keus.

Toch heeft de Phantom 4 Pro V2.0 als voordeel dat deze een mechanische sluiter heeft, een hogere 4K-framesnelheid en een betere stabiliteit bij heftige weersomstandigheden. Het is aan jou.

+Stevige en snelle drone
+Neemt 4K / 60p-video op met 100 Mbps
-Groot en omvangrijk
-Duurder dan Mavic 2 Pro

Check hem op Bol.com

9. Yuneec Typhoon H Plus

Hip oudje tussen de jonkies

Op de markt sinds: Jul. 2018 | Gewicht: 1995 gram | Camera resolutie: 20 MP | Vliegtijd: 28 min. | Bereik: 1,6KM

Yuneec Typhoon H Plus

Foto credits naar: Yuneec

Het hexacopter ontwerp met 2 extra propellers van de Yuneec’s Typhoon lijn is uitgegroeid tot een echte icoon in de industrie. De Typhoon H Plus landt ergens tussen de DJI Phantom en DJI Inspire lijn van drones in termen van prijs en kwaliteit. Deze drone van Yuneec heeft een 20MP 4K-camera op een 3-assige gimbal. Het is een opvouwbaar model en kan aardig snel vliegen. Ook is de Intel RealSense obstakelvermijdingssensor nog steeds een sensor van deze tijd! Een aantal features welke de H plus al sinds 2018 over beschikt zijn Altitude-Mode, automatisch starten/landen, beeldstabilisatie, return to home mode, volg-functie en Waypoint-navigatie.


+Prachtig design met t
op camera
+Obstakel vermijding
+Team functie mogelijk tussen camera man en dronepiloot
-Veel consumenten ervaren bugs met deze drone en weinig support van Yuneec
-Hierdoor kan vliegtijd en camera minder zijn dan Yuneec beloofd

10. Parrot Anafi

Kleine drone met gekke specs

Op de markt sinds: Jul. 2018 | Gewicht: 320 gram | Camera resolutie: 21 MP | Vliegtijd: 25 minutenBereik: 4 km

Parrot Anafi

Foto credits naar: Parrot

De Parrot Anafi is een van de beste inzendingen van Parrot voor de consument camera drone markt. De nieuwe 21MP-camera herkent de kracht van een 180 graden gimbal. Het heeft ook een 2.8x zoombare lens zonder vermindering van de beeldkwaliteit. De Parrot Anafi is een zeer krachtig middel voor inspectiediensten voor de commerciële drone markt, maar is gebouwd in een consumentvriendelijk vouwbaar quadcopter ontwerp.

De Follow Me-modus volgt je bewegingen en past zich automatisch aan voor optimale fotohoeken. De drone kan ook in verschillende cirkels en bogen om je heen vliegt. Maar let op, helaas heeft de Parrot anafi geen obstakelvermijding. Het is ook jammer dat een paar vluchtmodi zijn vergrendeld als extra in-app aankopen nadat je voor de drone hebt betaald.

Maar het is en blijft een mooi compact, opvouwbaar model. Helaas is die wel net boven de grens van 250 gram, wat veel nadelen met zich meebrengt. De drone valt nu namelijk onder de open categorie.


+4K Ultra HD video
+180-graden verticale camera
-Geen obstakel vermijding
-Net te zwaar voor een kleine drone

Update: Deze drone is niet meer leverbaar.

11. UVify OOri

Dé race drone met camera

Op de markt sinds: Jan. 2018 |Gewicht: 73 gram | Camera resolutie: Basic FPV | Vliegtijd: 5 min.Bereik: 150 meter

UVify OOri

Foto credits naar: UVify Inc.

Op zoek naar een goedkope race drone met camera? Dan is de UVify OOri zeker wat voor jou. Hij haalt wel 80 km per uur. Deze lichtgewicht drone is perfect voor beginners. Ook hoef je je geen zorgen te maken of registratie of theorie cursussen die je wel hebt bij drones boven de 250 gram. De drone kent 3 verschillende vlieg modi. De beginner modus, de intermediate modus en de racer modus. Onze tip: train eerst eens even met de beginner modus voordat je gaat racen!
 
+Snelle batterij wissel
+3 vliegmodi
-Kwetsbaar
-Minimale camera

12. Yuneec H520

Gebouwd voor de meest uitdagende omgeving, dus voor de high-end consument

Op de markt sinds: Sep. 2017 |Gewicht: 1995 gram | Camera resolutie: 20 MP | Vliegtijd: 28 min.Bereik: 1,6 KM

Yuneec H520

Foto credits naar: Yuneec

De Yuneec H520 is in feite gebouwd voor de commerciële markt. De H520 kan gebouwen inspecteren, landmeetkundige kaarten maken en 3D beelden maken. Het intrekbaar landingsgestel zorgt voor een 360 graden rotatie van de camera. Daarbovenop komt dat de drone erg robuust is en dus stabiliteit belooft, zelfs bij harde wind. De Yuneec H520 alleen kost minder dan €2000, maar je kunt een extra prijskaartje erbovenop verwachten voor een volledige vlucht pakket met meerdere batterijen en een camera of twee.

+Complete 360 graden zicht
+Optimaal geschikt voor 3D mapping
+Jouw drone data en foto’s optimaal beschermd
+30x optical zoom / 6x digital zoom
-Oud model
-Alle extra features betaal je extra voor

13. Yuneec Mantis G

Top drone, maar niet onze keus

Op de markt sinds: Okt. 2019 |Gewicht: 505 gram | Camera resolutie: 13 MP | Vliegtijd: 33 min.Bereik: 3,86 KM

Yuneec mantis G

Foto credits naar: Yuneec

De Yuneec Mantis G heeft een gestabiliseerde camera Gimbal, een uitstekende vliegtijd, eenvoudige bediening, spraakgestuurde functies, een compact ontwerp dat klein opvouwt voor transport en een 4K-camera. Op basis van de grootte van de prijs- en camerasensor concurreert de Yuneec Mantis G het best met de DJI Mavic Air, wat wil zeggen dat het een haalbare optie is voor hobbypiloten die op zoek zijn naar een betrouwbare drone om te vliegen. Helaas voor Yuneec wordt de drone ruimschoots ingehaald door de DJI Mavic Air 2. De Mantis G is daarom niet onze favoriet.

+Opvouwbaar en makkelijk mee te nemen op reis
+4K camera met gimbal
-Geen obstakelvermijding

 

De Yuneec is helaas niet meer te koop in Nederland