Top 7 beste DJI drones voor consumenten

Op zoek naar een geschikte DJI drone voor jou? DJI heeft voor elke soort consument wel een specifiek model gebouwd. Wij hebben de DJI drones beoordeeld en gesegmenteerd voor jou, zodat jij de juist drone kunt vinden die past bij jou specifieke behoefte en budget. Hieronder vind je de top 7! 

1. DJI Mavic Air 2

De best verkopende allround consumentendrone

Op de markt sinds: Mei. 2020 | Gewicht: 570 gram | Camera resolutie: 12 MP | Vliegtijd: 34 min. | Bereik: 10 km

DJI Mavic Air 2

Foto credits naar: DJI

De Mavic Air 2 is de beste allrounder voor beginners en hobbyisten. Het heeft een uitstekende 4K / 60p-video, een enorm scala aan opnamefuncties en een indrukwekkende vliegtijd van 34 minuten. De nieuwe kleine camera zorgt voor betere ISO-prestaties dan de originele Mavic Air en ondersteunt slowmotion 1080p-video tot 240 fps. De nieuwe controller van de Mavic Air 2 brengt OcuSync 2.0-connectiviteit, die het bereik uitbreidt naar 10 km. Ook is hiermee de stabiliteit van het signaal naar de DJI Fly-app verbeterd. Via deze app kun je ook de drone via je smartphone besturen. De Mavic Air 2, is het de perfecte middenweg tussen de goedkopere DJI Mavic Mini en de duurdere Mavic 2 pro. Ga je voor bereik en vliegtijd dan is deze DJI Mavic Air 2 zelfs beter dan de pro.  


+Neemt geweldige 4K/60p-video op
+Zeer gemakkelijk te vliegen
+Sterke batterijduur van 34 minuten
-Camerafeed hapert soms
-Geen scherm op de controller

 

Vind alle specificaties op Bol.com of ga voor service en koop hem bij Coolblue.

2. DJI Mavic 2 Pro

Premium DJI consumenten drone

Op de markt sinds: Aug. 2018 |Gewicht: 907 gram | Camera resolutie: 20 MP | Vliegtijd: 31 min. | Bereik: 8 km 

DJI Mavic 2 Pro

Foto credits naar: DJI

Wil je een robuuster model, maar die toch wel makkelijk mee te nemen is? Dan is de DJI Mavic 2 Pro de beste premium drone die je kunt kopen. Deze DJI drone heeft een opvouwbaar ontwerp en dit maakt hem draagbaar en reisvriendelijk. Hier bovenop heeft de Mavic 2 Pro een 20MP camera en staat daarom bekend om een zijn iconische beeld kwaliteit. Het is een genot om 4K-videos op te nemen met 30 fps, terwijl het diafragma instelbaar is tussen f/2.8 en f/11, waardoor een neutral-density filter minder nodig is. Het geeft net dat beetje extra meer kwaliteit dan de Mavic Air 2. 

Hecht jij meer waarde aan zoom functies? Dan kun je misschien beter voor de Mavic 2 Zoom of Mavic Mini gaan die hierna worden besproken. De Mavic 2 Pro vliegt lekker robuust en is dus gemakkelijk te besturen en intuïtief te bedienen met de DJI Fly-app. Een drone met de meest geavanceerde vlieg- en cameratechnologie die momenteel beschikbaar is, maar nog steeds toegankelijk is voor beginners. Als je geen optische zoom nodig hebt, maar je wilt toch professioneel beeldmateriaal schieten. Dan is de Mavic 2 Pro wat voor jou. Als je het kan betalen.

+Uitstekend opvouwbaar ontwerp
+Geavanceerd en toch gemakkelijk te vliegen
+20MP-sensor van één inch
-Ruis is een probleem boven ISO 100
-Geen optie voor portretfotografie
-Niet de beste zoom

Vind alle specificaties op Bol.com of Coolblue

3. DJI Mavic Mini

De meest speelse, kleinste, lichtste en goedkoopste drone van DJI

Op de markt sinds: Nov. 2019 |Gewicht: 249 gram!!! | Camera resolutie: 12 MP | Vliegtijd: 30 min.Bereik: 5,8 KM

DJI Mavic Mini

Foto credits naar: DJI

De DJI Mavic Mini is een knipoog naar de Engelse en Amerikaanse wetgeving. Wetten stellen nu dat drones in Amerika en Engeland met een gewicht van meer dan 250 gram moeten worden geregistreerd bij de luchtvaartautoriteiten. Vandaar dat DJI een drone heeft ontworpen van 249 gram. Dit is ook goed om te weten als jij als buitenlandse toerist beelden wil schieten met jouw drone.
 
De DJI Mavic Mini is een prima drone, het heeft geen 4K of 2.6K 60fps video-opname. En dat is voelbaar. Toch is dit een perfecte drone om mee te nemen rond de wereld. Het is de meest compacte kwaliteitsdrone beschikbaar op de markt voor een zacht prijsje.
 
Voor ons Nederlanders is deze drone na 31 december 2020 ook heel erg interessant. Ook wij krijgen namelijk vanaf dat moment ook te maken met strengere . Deze drone is onder de 250 gram en daarom de beste keuze om ‘geen gezeik’ te hebben met je drone!

+Vermijd vervelende regelgeving
+Ongelooflijk stabiele video-opname
-Geen 4K- of 60fps 2,7K-video.
 

4. DJI Mavic 2 Zoom

Meer details van een veiligere afstand met de nuttige optische zoom

Op de markt sinds: Aug. 2018 | Gewicht: 905 gram | Camera resolutie: 12 MP | Vliegtijd: 31 min. | Bereik: 8 km

DJI Mavic 2 Zoom

Foto credits naar: DJI

De DJI Mavic 2 Zoom is grotendeels identiek aan de Mavic 2 Pro, afgezien van één cruciaal verschil: het zoomsysteem. Hoewel beide drones hetzelfde lichtgewicht opvouwbare ontwerp delen en een reeks hoogwaardige functies bieden, combineert de Mavic 2 Zoom een kleinere 12 MP camera met een 24-48 mm optische zoomlens. Hierdoor kun je tot vier keer zoomen bij het filmen zonderkwaliteitsverlies. Dat betekent dat je close-ups kunt maken, terwijl je toch de veilige afstand behoudt. Door de mindere camera komt de beeldkwaliteit niet helemaal overeen met de Mavic 2 Pro en staat het diafragma van f/2.8 vast.

Toch is het beeldmateriaal goed genoeg voor professioneel gebruik. De bediening kan hier ook weer met de app als je dit liever hebt dan de controller. Daarbovenop krijg je alle intelligente vliegsoftware die je van een DJI-drone mag verwachten, evenals een behoorlijk bereik en een vliegtijd van 31 minuten. Als je een DJI drone met optimale zoom wilt, dan is dit jouw drone.

+Gemakkelijk te vliegen en intuïtief te bedienen
+24-48 mm optische zoomlens
-Kleine 12 MP camera
-Ruis is een probleem boven ISO 100 

Bekijk de DJI Zoom 2 kortingspagina

5. DJI Phantom 4 Pro V2.0

Voor consumenten die een stevige, krachtige quadcopter nodig hebben

Op de market sinds: Mei. 2018 | Gewicht: 1375 gram | Camera resolutie: 20 MP | Vliegtijd: 30 min. Bereik: 8 km

DJI Phantom 4 Pro V2.0

Foto credits naar: DJI

De Phantom-reeks van DJI was de serie die zijn drones echt naar nieuwe hoogten bracht. Zoals je kunt zien op de afbeelding is heeft het een robuustere uitstraling dan de Mavic modellen. Hoewel de Phantom 4 Pro V2.0 gelanceerd is in 2018 en daardoor niet het nieuwste model is in deze lijst, blijft het een prima optie voor professionals die iets stevigs en betrouwbaars nodig hebben voor winderige omstandigheden.
 
De Phantom 4 Pro V2.0, was een grote upgrade van de Phantom 4. De Pro V2.0 heeft een sterk verbeterde obstakelvermijding en een intelligent vluchtsysteem (met o.a. ActiveTrack) die we nu gewend zijn in de meeste modellen. De 20 MP camera kan indrukwekkende foto’s en 4K/60p-video opnemen met 100 Mbps. De Phantom 4 Pro V2.0 is wat groter van formaat en weegt daardoor ook meer. Hierdoor lijkt de goedkopere en opvouwbare Mavic 2 Pro met dezelfde 20 MP camera een betere keus.
 
Toch heeft de Phantom 4 Pro V2.0 als voordeel dat deze een mechanische sluiter heeft, een hogere 4K-framesnelheid en een betere stabiliteit bij heftige weersomstandigheden. Het is aan jou.

+Stevige en snelle drone
+Neemt 4K / 60p-video op met 100 Mbps
-Groot en omvangrijk
-Duurder dan Mavic 2 Pro
 
Koop hem goedkoop bij Dronekopenonline

6. DJI Mavic Pro

Minder dan zijn opvolger de Pro 2, maar nog steeds het overwegen waard

Op de markt sinds: Nov 2016 | Gewicht: 734 gram | Camera resolutie: 12.35 MP | Vliegtijd: 27 min. | Bereik: 7KM

DJI Mavic Pro

Foto credits naar: DJI

 Vervangen door de DJI Mavic 2 Pro (zie hierboven), maar dit is nog steeds een van de beste consumentendrones op de markt. Ook is deze drone nu een stuk goedkoper. Qua prijs is de Pro nu vergelijkbaar met de Mavic Air 2. Als je toch moet kiezen, is ons advies om voor de Mavic Air 2 te gaan. Deze is innovatiever en heeft een intelligentere modus om bijvoorbeeld objecten te volgen.

De camera van de drone is op een gimbal gemonteerd, wat ongebruikelijk is voor drones van dit formaat. Het levert goede resultaten op met zowel foto’s als video bij goede belichting. Hoewel de Mavic Pro iets ouder is gaat deze qua topsnelheid nog gewoon mee me de beste. De batterij is wel iets minder dan we gewend zijn tegenwoordig.


+
Zeer draagbaar
-Niet de nieuwste software
-Zwakke opnamen bij weinig licht

Update: Deze Drone is verouderd en niet meer te koop bij webwinkels

7. DJI Inspire 2

Voor de consument, die stiekem een professional is.

Op de markt sinds: Nov. 2016 | Gewicht: 3440 gram | Camera resolutie: 30 MP | Vliegtijd: 27 minutenBereik: 7 km

DJI Inspire 2

Foto credits naar: DJI

De DJI Inspire 2 is een in vele opzichten beter dan zijn voorganger. Het heeft een gestroomlijnde upgrade gekregen en is daardoor een veel aantrekkelijker om naar te kijken. Gelukkig voor jou dat door de nieuwste geavanceerde technologie gemakkelijk objecten worden vermeden. Zelfs met een topsnelheid van 94 km per uur! In slechts 5 seconden vliegt de Inspire van 0 naar 80 km/u. De DJI Inspire 2 is jouw vriend voor 1080p livestreams.  

Je krijgt 27 minuten vliegtijd en een dubbele batterijopstelling, zodat je lekker door kunt vliegen mocht er 1 batterij op zijn. Ook heeft het de mogelijkheid om cameralenzen te verwisselen en dit betekent dat professionele filmmakers en fotografen volledige controle hebben over hun afbeeldingen en 5K-video.

De volledig uitgeruste smartphone-app en speciale afstandsbediening maken deze drone eenvoudig te besturen. Toch raden wij aan beginners aan om eerst een goedkoper modelletje te kopen. Dit is een drone voor de pro’s. 


+Verbazingwekkende kwaliteit op alle fronten
+Goede batterijduur
+Tal van mogelijkheden
-Prijzig
-Niet voor brokkenpiloten

Update: De DJI Inspire 2 is niet meer leverbaar